Malvapoeding

Bereidingstijd

Baktijd: ca 40 minuten

Ingrediënten

Rijk Zuid -Afrikaans nagerecht dat koud en warm gegeten kan worden.

Bereidingsindicatie: eenvoudig
Voor  6 – 8 personen

Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 160 ºC
Heteluchtoven: 150 ºC
Gasoven: stand 3
Baktijd: ca 40 minuten

Benodigdheden:
Pudding
150 ml melk
60 g tarwebloem
40 g maizena
1 theelepel Dr Oetker Backin
150 g kristalsuiker
2 eieren
3 eetlepels abrikozenjam

Saus
200-250 ml slagroom
3 eetlepels abrikozenjam

Keukengerei:
Ovenschaal
Mixer met garden
2 beslagkommen

Malvapoeding
Malvapoeding
Bereidingswijze

Bereidingswijze van de pudding:

  • Verwarm de oven voor.
  • Vet de ovenschaal in het boter.
  • Zeef de bloem, maïzena en Backin boven een beslagkom.
  • Klop de eieren samen met de suiker in een andere beslagkom luchtig.
  • Meng de abrikozen rustig door de luchtige massa.
  • Voeg de melk toe aan het bloemmengsel en roer het geheel tot een glad beslag.
  • Voeg de luchtige ei-suikermassa toe aan het melkbeslag en meng deze voorzichtig met een spatel door elkaar (niet met de mixer).
  • Giet het beslag in de ovenschaal en plaats deze net onder het midden in de oven.
  • Bak de pudding in ca 40 minuten gaar en goud bruin.


Bereidingswijze van de saus:
Schep de abrikozenjam in een pannetje, voeg de slagroom toe. Roer terwijl de room opgewarmd wordt de jam door de room. Breng de room zachtjes aan de kook. (niet door koken) Giet de saus over de pudding en laat de saus even intrekken.

Tip: Vervang de slagroom door kokosmelk.

Steun de actie of stuur je favoriete bakrecept in en maak kans op een bakpakket van Dr. Oetker!

Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op Meer informatie. Door verder te gaan op de website of door op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld. Toestemming