Melktart

Bereidingstijd

Baktijd: ca 10 minuten / ca 50 minuten

Ingrediënten

Zuid-Afrikaans dessert en / of gebak

Bereidingsindicatie: middel
Voor  8 – 12 punten

Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven:     220 ºC / 160 ºC
Heteluchtoven:     200 ºC / 150 ºC
Gasoven:     stand 5 - 3
Baktijd:     ca 10 minuten / ca 50 minuten

Benodigdheden:
Deeg
175 g tarwebloem
1/2 theelepel Dr Oetker Backin
25 g witte basterd suiker
85 g boter (uit de koelkast)
ca 2 á 3 eetlepels koud water

Taartvulling
25 g maïzena
25 g tarwe bloem
3 eieren - 3 eidooiers en 3 eiwitten
80 g suiker
1 zakje Dr Oetker Vanille suiker
500 ml melk
25 g boter
Kaneelsuiker of 1½ eetlepel suiker en ¼ theelepel kaneel

Keukengerei:
Springvorm ø24 cm
Mixer met garden
2 Beslagkommen
Pannetje

Melktart
Melktart
Bereidingswijze

Bereidingswijze bodem:

  • Verwarm de oven voor en vet de springvorm in met boter of gebruik Dr Oetker bakspray.
  • Zeef de bloem en de Backin en meng deze met de suiker en de vanille suiker.
  • Voeg de boter en het water toe en meng het geheel tot een deeg.
  • Bekleed met het deeg de bodem en de rand van de springvorm. Maak een rand van ca.3 cm.
  • Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en bak in deze ca 10 minuten gaar.
  • Laat de bodem goed afkoelen en zet de temperatuur van de oven terug naar 160ºC.

Bereidingswijze van de taartvulling:

  • Spoel een beslagkom en de gardes om met heet water.
  • Scheid de eiwitten van de eidooiers en doe de eiwitten in de omgespoelde kom.
  • Meng in de andere beslagkom de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker.
  • Voeg ca 100 ml van de melk en de bloem en maïzena toe en roer dit tot een glad beslag.
  • Breng de rest van de melk in een pannetje langzaam aan de kook en smelt hierin de boter.
  • Neem de melk van het vuur, voeg de eidooier/bloem massa toe en roer dit goed door elkaar.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het kort door koken (ca 30 sec).
  • Neem de pan van het vuur en giet het geheel terug in de beslagkom.
  • Laat het geheel onder af en toe roeren iets afkoelen. (voorkom velvorming).
  • Klop de eiwitten met de mixer tot een luchtige schuimige massa.
  • Meng voorzichtig met een spatel de eiwitten door de andere massa.
  • Giet het geheel in de springvorm en bestrooi de vulling met de kaneelsuiker.
  • Bak de taart in ca 45- 50 minuten goud bruin.


Opmerking.
De vulling zal tijdens het bakken soufleren en zal aan het eind van de baktijd of direct er na terug zakken. Gebruik bij voorkeur de elektrische oven stand (boven en onderwarmte)
 

Steun de actie of stuur je favoriete bakrecept in en maak kans op een bakpakket van Dr. Oetker!

Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op Meer informatie. Door verder te gaan op de website of door op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld. Toestemming